Pomoč redovnikov v času človeške stiske

28.03.2020 


Slovenski redovniki in redovnice smo slišali stiske ljudi v izrednem času koronavirusa. Ob teh stiskah smo doživeli Gospodovo besedo: »Dajte jim vi jesti«. Vprašali smo se: Kako naj to uresničimo? Ne moremo dajati materialne pomoči niti postavljati diagnoz. Nismo vsi usposobljeni za terapevtske pogovore. Kaj pa lahko naredimo? Lahko prisluhnemo človeku in ga usmerimo v Božjo bližino. Iz teh spoznanj smo oblikovali naslednjo pobudo:

V tem izrednem času bomo na razpolago po telefonu za pastoralni pogovor. Namen pogovora je molitev ali poslušanje Božje besede za pomoč v stiski. Kdor bi želel takšen pogovor, naj pokliče na eno izmed objavljenih telefonskih številk v času dežurstva. Številke najdete TUKAJ.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Prostovoljstvo, še posebej v delu z mladimi, predstavlja velik del mojega življenja. Zato mi ta priložnost, da lahko prostovoljno pomagam pri sestrah HMP v Oxfordu, veliko pomeni, saj delam tisto, kar me že tako osebnostno izgrajuje, hkrati pa imam priložnost izboljšati svoje znanje jezika.

 

(Janja Babnik)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon