V mesecu januarju vsako torkovo popoldne iz Marijinega doma prijetno diši. Tam se zbiramo žene, ki ob srčnem nadzoru in topli razlagi s. Milene pridobivamo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Kljub temu, da že vsaj nekaj let ustvarjamo v svojih kuhinjah, želimo našim družinam ponuditi nove jedi, nove okuse ali vsaj na drugačen način zložen prtiček.
Srečanje pričnemo ob kavi, čaju in okusnih piškotih, da se podpremo za nekajurno kuhanje. Ob lupljenju, rezanju, sekljanju, mešanju, gnetenju, praženju, pečenju spoznavamo druga drugo in se ob povedanih izkušnjah bogatimo. Sestra Milena s potrpežljivostjo odgovarja na naša vprašanja, nas poduči, pokaže, kako naj mesimo, da bo testo rahlo ... Končni izdelek, večerja, je vedno zelo okusen, četudi piščanec ni slan ...
Vse oplemeniti beseda za lahko noč sestre Barbare. Še tako okusna hrana, lepa dekoracija mize, nima pomena, če ni dodan vsaj ščepec ljubezni.
Polona Frelih
V Angolo sem šel, ker je to želel Gospod. In izkušnja misijona mi je pustila brazgotino. Ta brazgotina, pa ni takšna, da bi jo želel skriti ali odstraniti, ampak, me bo vedno spominjala in opominjala!
(Miha Juvan)