Oratorij Bled-Zasip-Gorje

30.08.2019 

Letošnji oratorij je bil za župnije Zasip, Gorje in Bled poseben, saj je za vse tri župnije potekal skupaj pri gorjanskem župnišču, in sicer od 19. do 25. 8. Cel teden nas je povezoval lik Italijana Carla Acutisa, ki je umrl pri 15 letih in svoje življenje daroval za papeža ter Cerkev.


Animatorji so mladega svetnika spoznavali že tekom priprav in so napisali o njem tudi oratorijsko himno ter kateheze. Približno 115 otrokom so vsak dan zaigrali prizore iz Carlovega življenja, s poudarkom na zakramentih, iz katerih je ta računalniški genij še posebej živel: krst, spoved, obhajilo in birma. Po dramski igri in katehezah (uvod vanje je vsak dan imel eden od treh župnikov) so po navadi sledile delavnice ter velika igra; slednjo so za animatorje na zadnji oratorijski dan pripravili otroci sami. V sredo smo šli obiskat oratorij Vrhnika, ki se je odvijal istočasno z našim, v soboto pa so se nam na pikniku pridružili tudi starši otrok.

Za dobro sodelovanje med župnijami in povezanost med animatorji ter otroki, pa seveda za vse navdihe Sv. Duha v 30 letih gorjanskega oratorija smo se zahvalili pri nedeljski sv. maši in prosili Gospoda za blagoslov tudi v prihodnje.

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Ne vem, če znam stvari povedati z besedami. Ljudje imajo tam še tisto nedolžnost, iskrenost, pristno veselje do stvari, ki se nam zdijo samoumevne. Imajo nekaj, kar nam manjka.

 

(Špela Branilovič)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon