Duhovno-počitniški teden 2019

09.07.2019 

V ponedeljek, 24. 6. 2019, smo se osnovnošolci iz različnih delov Slovenije zbrali pri sestrah HMP na Bledu, da bi pričeli z duhovno-počitniškim tednom. Tako kot pretekla leta smo tudi to leto v ponedeljek tkali nova prijateljstva in si pripovedovali, kaj vse se je zgodilo minulo leto. To leto je bila osrednja tema Marija (»Z Marijo na poti, Bogu naproti«), tako da smo skozi cel teden spoznavali Marijo


in nekaj pomembnejših dogodkov v njenem življenju. Poleg tega smo se kopali v Blejskem jezeru, izdelovali oz. si sešili torbice, se igrali velike igre itn. V sredo, 26. junija, smo tudi peš poromali v Lesce, kjer stoji cerkev Marijinega vnebovzetja. Teden smo zaključili v petek, 28. junija, s predstavitvijo tedna za starše, ki jo je pripravila vsaka starostna skupina posebej. Teden je vsem otrokom, animatorjem in sestram minil malo prehitro, ampak smo od njega vsi odnesli vsaj nekaj; če ne drugega, pa lepe spomine.

J. F.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Obisk Afrike ti odpre drugačne poglede na svet. V Mozambiku smo videli, kako je lahko človek zadovoljen in poskočen že zgolj z eno skodelico riža. Kako lahko človek deli in osreči ljudi okoli sebe tudi, če nima kaj deliti in dati kaj vrednejšega. Začutila in videla sem globoko vero do Boga in ne površinske,  kakršno v večini živi evropski narod.

 

(Janja Kovačič)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon