Duhovne vaje za 4.-8. razred na Bledu

18.03.2019 

V petek, 8. marca so se na Bledu pri sestrah HMP pričele duhovne vaje, katerih udeleženci so bili tudi blejski veroučenci. Ob pričetku vikenda smo si skupaj ogledali animirani film Ledena doba 4, katerih junaki so nas cela dva dni spremljali s svojim zgledom.


Sobotno jutro se je pričelo s telovadbo in po zajtrku smo si pogledali zaigrani odlomek o usmiljenem Samarijanu, ki so ga uprizorili animatorji. Po kratki katehezi smo se razdelili v skupine in tam razglabljali o zgledih, ki smo jih videli v risanki ter v odlomku. Po kratki malici smo imeli delavnico, na kateri smo izdelovali knjižna kazala s svetopisemskimi mislimi na njih. Pestro je bilo tudi sobotno popoldne, ko smo po sprehodu dobili gosta misijonarja Janeza Meseca, ki dela na Madagaskarju. Predstavil nam je življenje tamkajšnjih ljudi in tudi njegovo delo. Za lažjo predstavo nam je prinesel celo njihova delovna oblačila. Po njegovi predstavitvi smo imeli še sveto mašo, imeli pa smo tudi možnost spovedi. Večer je potekal v bolj zabavnem in malce tekmovalnem vzdušju, dan pa smo zaključili s kratko molitvijo. V nedeljo zjutraj smo se po kratki katehezi odpravili k maši v blejsko cerkev in z njo zaključili prečudoviti vikend.

Ema RazingarDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Da je Mozambik drugačen od Slovenije, sem vedela že preden sem odšla tja dol kot prostovoljka. Da pa se razlikuje v tolikih pogledih, tega nisem vedela. Nikoli ga ne bom pozabila, molim za vse, ki sem jih srečala in sem hvaležna, ker tudi oni molijo za nas.

 

(Maja Žibert)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon