Največje darilo Boga na vikendih za družine

04.12.2018 

Že je leto naokoli in zopet so se družine skupaj z animatorji in izvajalci (s. Barbara Poredoš, Peter Pučnik in Janez Suhoveršnik) 30. 11. 2018 zbrale v Marijinem domu na Bledu, da skupaj preživijo duhovni vikend. Letos je ta vikend nosil kratek in hkrati zelo pomenljiv naslov: Evharistija.


Tema, ki je na eni strani tako vsakdanja in na drugi strani tako težka za razumeti, nas je povezovala skozi celoten program. Otroci so tako skupaj z animatorji preko iger in dejavnosti, starši pa preko predavanj in osebnega dela, v treh sklopih razmišljali o evharistiji kot praznovanju, evharistiji kot odnosu ter evharistiji kot načinu življenja. Pri tem seveda ni manjkalo veselja, petja, smeha, joka sreče in navdušenja.

Čas, ki je vsem kar prehitro tekel, pa je bil zapolnjen tudi z veselima večeroma, sprehodi ob jezeru, počitkom in seveda spontanim druženjem. Vikend je svoj vrhunec doživel pri dveh svetih mašah, ki sta ju darovala salezijanca Janez Suhoveršnik in Peter Pučnik, ki sta s svojim preprostim, a hkrati zgovornim razmišljanjem o evharistiji dodala piko na i celotnemu vikendu.

Obogateni in z obljubo v srcu, da se naslednje leto zopet vidimo, smo v nedeljo odšli domov.

 

Barbara Golavšek


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Oče naš ... »Pridi k nam tvoje Kraljestvo!« »Ej, o kakšnem kraljestvu govoriš? A ne vidiš, koliko revščine je tukaj? Dobrodošel bi bil kakšen košček kruha, obleka in najnujnejša zdravstvena oskrba ... ti pa sanjariš o kraljestvu. Poglej te angolske otroke in kmalu ti bo jasno, da kraljestva še dolgo ne bodo videli. Zavihajva rokave in pojdiva raje na delo.

 

( Mateja Tomšić)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon