Evropsko srečanje salezijanskega mladinskega gibanja v Sloveniji

29.11.2016 

Vsako leto se proti koncu novembra nekje v Evropi odvije srečanje koordinatorjev salezijanskega mladinskega gibanja iz cele Evrope. Tokrat smo takšno srečanje, zadnji vikend v novembru,  gostili pri nas, na Bledu pri sestrah HMP.Koordinacijska ekipa, ki se je zbrala že v četrtek, je pripravila celoten vsebinski program smernice za delo. Ostali so se pridružili v petek popoldne.  Prvi dan je bil v znamenju spoznavanja, poročil preteklega dela, predstavitvijo Confronta 2017 in veselim večerom, ki ga je pripravila ekipa iz Slovenije. Večer so zaključili z adoracijo.


Naslednji dan je v dopoldanskem delu potekalo predavanje o papeževi spodbudi Amoris Leatitia – Radost ljubezni – ki ga je vodil salezijanec Gustavo Cavagnari. Govoril je predvsem o povezavi družinske pastorale in mladinske, kako sta med seboj povezani in nerazdružljivi. Svoje razmišljanje so udeleženci nadaljevali najprej osebno, nato pa v manjših skupinah.


V popoldanskem delu je bil čas za delo po skupinah za Confronto, kjer so si posamezne države razdelile naloge in že konkretno vstopile v proces priprav. Nekaj časa je bilo še za regijsko srečanje  - severna, južna in centralna regija.


Zvečer se je vseh 49 udeležencev odpravilo v Ljubljano. Najprej na kratek postanek na Rakovnik, kjer so se srečali z inšpektorico s. Damjano Tramte in inšpektorjem Janezom Potočnikom, nato pa na ogled centra, kjer jih je sprejelo na tisoče lučk, ki že krasijo mestno. Večer so zaključili v hiši sester HMP na Gornjem trgu, kjer so imeli večerno molitev in besedico za lahko noč, ki jo je z njimi delila s. Majda Pangeršič.


Zadnji dan se je dan pričel s skupno sveto mašo, ki jo je vodil inšpektorialni vikar, Marko Košnik. Udeleženci so dobili zadnji informacije o Confrontu, glasovali za himno SMG Evropa, imeli skupno evalvacijo, ter zaključili s kosilom.

Naslednje srečanje, ki bo sredi novembra 2017, bo v Veliki Britaniji.

 

Na tej povezavi pa lahko najdete himno SMG Evropa.

VIR: www.donbosko.siDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Sam sem kristjan, tukaj pa kot prostovojec, ki prinaša upanje, veselje globoko občudujem preprostost in ponižno vero angolskega človeka.

 

(Michele Tantadrini)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon