Evropsko srečanje salezijanskega mladinskega gibanja v Sloveniji

29.11.2016 

Vsako leto se proti koncu novembra nekje v Evropi odvije srečanje koordinatorjev salezijanskega mladinskega gibanja iz cele Evrope. Tokrat smo takšno srečanje, zadnji vikend v novembru,  gostili pri nas, na Bledu pri sestrah HMP.Koordinacijska ekipa, ki se je zbrala že v četrtek, je pripravila celoten vsebinski program smernice za delo. Ostali so se pridružili v petek popoldne.  Prvi dan je bil v znamenju spoznavanja, poročil preteklega dela, predstavitvijo Confronta 2017 in veselim večerom, ki ga je pripravila ekipa iz Slovenije. Večer so zaključili z adoracijo.


Naslednji dan je v dopoldanskem delu potekalo predavanje o papeževi spodbudi Amoris Leatitia – Radost ljubezni – ki ga je vodil salezijanec Gustavo Cavagnari. Govoril je predvsem o povezavi družinske pastorale in mladinske, kako sta med seboj povezani in nerazdružljivi. Svoje razmišljanje so udeleženci nadaljevali najprej osebno, nato pa v manjših skupinah.


V popoldanskem delu je bil čas za delo po skupinah za Confronto, kjer so si posamezne države razdelile naloge in že konkretno vstopile v proces priprav. Nekaj časa je bilo še za regijsko srečanje  - severna, južna in centralna regija.


Zvečer se je vseh 49 udeležencev odpravilo v Ljubljano. Najprej na kratek postanek na Rakovnik, kjer so se srečali z inšpektorico s. Damjano Tramte in inšpektorjem Janezom Potočnikom, nato pa na ogled centra, kjer jih je sprejelo na tisoče lučk, ki že krasijo mestno. Večer so zaključili v hiši sester HMP na Gornjem trgu, kjer so imeli večerno molitev in besedico za lahko noč, ki jo je z njimi delila s. Majda Pangeršič.


Zadnji dan se je dan pričel s skupno sveto mašo, ki jo je vodil inšpektorialni vikar, Marko Košnik. Udeleženci so dobili zadnji informacije o Confrontu, glasovali za himno SMG Evropa, imeli skupno evalvacijo, ter zaključili s kosilom.

Naslednje srečanje, ki bo sredi novembra 2017, bo v Veliki Britaniji.

 

Na tej povezavi pa lahko najdete himno SMG Evropa.

VIR: www.donbosko.siDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Izkušnja misijonskega dela, v neki skupnosti, mi je pripomogla k odločitvi, da se še bolj povežem z Gospodom in mi dala moč, za pristne odnose. To je bila izkušnja, ki mi je dala videti življenje v drugačni luči. Misijonska izkušnja pomeni biti in živeti z ljudmi tam.

 

(Jasmina Pišek)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon