Vedno nasmejani otroci, kljub temu da so revni

30.10.2015 

 

Sestra Marjeta Zanjkovič je ena izmed sester, ki so leta 1985 odprle prvo misijonsko skupnost HMP na Madagaskarju. "Sedaj smo odprle že sedmo skupnost," je z veseljem povedala v pogovoru z nami.

 


Delo misijonark je raznoliko: vodijo šolo in vrtec, skrbijo manjšo kmetijo, za katehezo domačinov ter za kosila za 130 najrevnejših otrok. "Videle smo, da je zelo slab uspeh, otroci so spali med poukom zaradi praznih želodčkov. Sedaj ko že nekaj let dajemo kosilo enkrat na dan, pa se je zelo spremenil nivo znanja, otroci so veliko bolj bistri." Za misijonarje je zelo velika bolečina, ko vidijo revščino, v kateri živi večina prebivalstva. "Na Madagaskarju sta dve skrajnosti - bogati, ki še bolj bogatijo, in revni, ki imajo vedno manj, teh pa je večina ... To je velika bolečina za misijonarje, ko vidimo, da ne moremo iz tega."

 

Več o delu sester misijonark in razmerah Madagaskarju pa si lahko ogledate v kratkem video posnetku.
sestra Marjeta

otroci iz šole na misijonu

otroci iz vrtca, v ozadju Lucija - laiška misijonarka iz Slovenije

na misijomu nastajajo različni izdelki
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Oče naš ... »Pridi k nam tvoje Kraljestvo!« »Ej, o kakšnem kraljestvu govoriš? A ne vidiš, koliko revščine je tukaj? Dobrodošel bi bil kakšen košček kruha, obleka in najnujnejša zdravstvena oskrba ... ti pa sanjariš o kraljestvu. Poglej te angolske otroke in kmalu ti bo jasno, da kraljestva še dolgo ne bodo videli. Zavihajva rokave in pojdiva raje na delo.

 

( Mateja Tomšić)

 
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon